CERT 1.jpg

CIWE – VARILNI INŽENIRJI IN KOORDINATORJI

Sistem certificiranja se izvaja nad zahtevami smernic Evropske varilske federacije (EWF) in Mednarodnega instituta za varilstvo (IIW). Izvedeno bo po online načinu v obliki 10 h tečaja o pomembnih novostih v varilski panogi. Zaključi se  z uspešno opravljenim online izpitom.  Certifikati so v angleškem jeziku, veljavni po vsem svetu.

ZAHTEVE

Kandidat mora posedovati ustrezno IIW/EWF diplomo, ki izkazuje naziv IWE, IWT, IWS in jo poslati skupaj s  CV o opisu ustreznih del, ki jih je opravljal zadnja 3 leta. Kandidat mora opraviti e-izobraževanje na temo novosti na področju varilstva v trajanju 10 ur iz naslednjih tem: pregled pogodbe, pregled načrtovanja, materiali, načrtovanje proizvodnje, nadzor podpogodbenikov, proizvodna oprema, varjenje, nadzor (NDT, porušne preiskave), sprejemljivost varjenja, dokumentacija,poznavanje aktualnih predpisov in standardov. Čas opravljanja tečaja si kandidat določi sam.

POSTOPEK


Po predelanem gradivu v okviru online tečaja, kandidat opravi pisni izpit, ki obsega 30 A,B,C,D vprašanj, ki pokrivajo novosti na področju varilstva. Trajanje izpita je 40 minut. Negativni odgovori ne znižujejo števila točk. Pozitiven uspeh je >70 %.

Po zaključenem postopku prejme certifikat, ki velja 3 leta.


CENA POSTOPKA

Cena certificiranja znaša 250,00 EUR (DDV ni vključen). Prijava je možna kadarkoli.

PREDNOSTI

Shema certificiranja osebja predstavlja enostaven način presoje in priznavanja delovnih sposobnosti. Določa profil strokovne izobrazbe, znanj, izkušenj in odgovornosti, ki so zahtevane za niz običajnih varilnih opravil ter zagotavlja strokoven postopek presoje.

Shema zagotavlja tudi zanesljivo pot pri podpori podjetjem, ki želijo doseči skladnost s standardom ISO 14731, ki določa naloge in odgovornosti osebja pri nadzoru varilnih del ter zagotavljajo kakovost izvajanja varilskih del skladno s standardom ISO 3834.

Kontakt

  • INSTITUT ZA VARILSTVO D.O.O.

  • Ptujska ulica 19, 1000 Ljubljana, Slovenija

  • dummy+386 1 28 09 400 

  • dummy info@i-var.si

E-novice

Vpišite se z emailom in posredovali vam bomo več informacij

© Copyright I-var 2024.

Search